Hemma-hos-konferens i Växthuset


Möten och middagar för upp till 12 personer

Ibland behöver man komma iväg från kontoret en dag – eller kanske bara några timmar – för att samla gruppen, fokusera tankarna och prata ihop sig. Välkommen hem till oss! I Växthuset, på vår lugna innergård kan ni konferera utan att någon stör. Ni är de enda gästerna så ni har både Växthuset och innergården helt för er själva. Fika, lunch och och middagar tillagas bara för er. 

Växthuset är öppet för konferenser för grupper på upp till 12 personer måndag, tisdag och onsdag från mars till november, eller så länge temperaturen håller sig några grader ovanför nollan. Så här i covid-19-tid rekommenderar vi dock enbart sällskap på upp till 6 personer för bättre möjlighet att hålla avstånd. Om regnet piskar mot rutorna och vinden viner tänder vi brasan i kaminen och låter den sprida sin sköna värme. När vårsolen gassar ställer vi dörrarna på vid gavel, eller flyttar ut samtalen till innergården och skuggan under bigarråträdet.

Våra konferenspaket

Halvdagskonferens

I halvdagskonferensen har ni tillgång till Växthuset kl. 9-13 alternativt 13-17, vilket som passar er bäst. Väljer ni förmiddagskonferensen dukar vi upp med kaffe och frukostfrallor när ni kommer, och på eftermiddagskonferensen serveras fika med nybakade kanelbullar och annat hembakat kaffebröd. Ni kan också beställa till lunch som även den serveras i Växthuset. 

Pris: 500 kr/person ex. moms, dock lägst 4000 kr ex. moms.
Lunch: Från 175 kr per person exkl. moms.

Heldagskonferens

I vår heldagskonferens har ni tillgång till Växthuset kl. 9-17. Under dagen serveras morgonfika med kaffe och frukostfrallor, lunch och eftermiddagsfika med nybakade bullar och annat hembakat kaffebröd. 

Pris: från 975 kr/person ex. moms.
Dock lägst 7800 kr ex. moms.

Företagsmiddag

Ni kan också boka Växthuset för en enskild företagsmiddag. Då lagar vi maten bara för er, och ni har hela Växthuset och innergården för er själva hela kvällen. Menyn bestämmer vi tillsammans och maten serveras på stora fat och gemensamma skålar direkt på bordet så att ni själva kan lägga för er så mycket som ni önskar, ta om, dela och skicka runt. Vi har fullständiga rättigheter så om ni vill ha en öl eller ett glas vin till maten är det inte heller några problem. Välkomna från kl. 18 till 22. 

Pris: från 850 kr/person (3-rätters meny) ex. moms. Dock lägst 6800 kr ex. moms.

Utrustning

Eftersom konferenslokalen är ett växthus skiljer sig de tekniska förutsättningarna något jämfört med ett vanligt mötesrum. Istället för whiteboards har vi självhäftande blädderblocksark som ni fäster direkt på rutorna och istället för projektor och duk finns en större TV-skärm där ni kan koppla upp er för att visa bilder. I Växthuset finns också blädderblock i bordsstorlek, stora och små post-its, anteckningsböcker och pennor. Och wifi såklart. Behöver ni något annat är det bara att ni säger till i förväg så gör vi vårt bästa för att ordna det.

Teamaktiviteter

Vill ni bryta av dagen med en aktivitet? Välkomna in i köket!

Baka prisvinnande kanelbullar

Finns det något godare till fikat än en nygräddad kanelbulle? 2017 fick vi priset ”Årets Hembakare” för våra kanelbulleworkshops. Följ med in i köket ni också och lär er baka riktigt saftiga kanelbullar. De bullar ni inte äter upp under dagen får ni med er hem.

Pris: 500 kr/person ex. moms
Dock lägst 2000 kr ex. moms
Max 6 personer
Tid: ca 2 tim

Cook-along

På våra cook-alongs är ni med och lagar kvällens middag, som ni sedan äter i Växthuset. Vad som står på menyn bestämmer vi tillsammans, men får vi bestämma är det gärna klassiska svenska smaker med en twist. Antal kockar är begränsat till 4 personer, men givetvis kan ni vara fler middagsgäster än så. 

Pris: 1250 kr/kock ex. moms.
Dock lägst 5000 kr ex. moms
Tillkommande middagsgäster 700 kr/person ex. moms
Max 4 kockar, 16 middagsgäster
Tid: ca 4-5 tim ink. middag

Vi kan också erbjuda:

Guidad stadsvandring

Följ med oss på en guidad tur genom Vaxholms äldsta kvarter. Allt eftersom vi passerar Vaxholms många vackra hus och landmärken berättar vi om Vaxholms spännande historia och hur livet kunde te sig här bland soldater, fiskare och sommargäster vid slutet av 1800-talet.

Pris: 350 kr per person ex. moms.
Dock lägst 2800 kr ex. moms
Max 20 personer
Tid: ca 1,5 tim

Privat konstvisning i Villa Akleja

Granne med oss ligger Vaxholms mest spännande hus – Villa Akleja, ritad av Ernst Stenhammar åt konstnären J.A.G Acke 1901. Här bodde han tillsammans med sin hustru Eva Topelius, ofta gästad av konstnärsvänner som Prins Eugén, Bruno Liljefors och Anders Zorn fram till sin död 1924. Idag bor konstexperten Claes Moser i Villa Akleja där ett stort antal av Ackes verk åter har hittat hem. Men väggarna pryds också av världens största samling av Marie Kröyer och verk av bl.a August Strindberg och Eugén Jansson. Hör Claes Moser presentera sin stora samling och berätta om livet i Akleja vid seklets början.

Pris: 600 kr/person ex. moms
Dock lägst 5000 kr ex. moms
Max 50 personer
Tid: ca 1,5 tim

Fler aktiviteter

Föredrar ni yoga, fiske, havskajak, segling eller mer äventyrliga aktiviteter? Bara säg till! Vi samarbetar med de flesta aktivitetsföretag i Vaxholm och kan därför hjälpa er att boka de aktiviteter ni önskar.

Vill ni stanna över natten?

Alla våra konferenser kan kombineras med övernattning. I vårt B&B kan vi erbjuda 7 bäddar i delade rum. Är ni fler kan vi även rekommendera boende hos närliggande kollegor. Frukosten äter ni tillsammans i Växthuset. Läs mer om våra rum.

För mer information och bokning kontakta Linda Wahlström: linda@vaxholmsbedandbreakfast.se eller ring 0703-725333.