En middag bara för er
Ute eller inne året runt
När skymningen faller blir Växthuset och trädgården vår hemma-hos-restaurang och chambre séparée. Här erbjuder vi drinkmingel och middagar med dig och din grupp som de enda gästerna.
Maten tillagas enbart för er i vårt kök och serveras på stora fat och gemensamma skålar direkt på bordet så att ni själva kan lägga för er så mycket som ni önskar, ta om, dela och skicka runt. Precis som hemma, men utan att ni vare sig behöver laga maten eller ta hand om disken.
Som mest kan vi välkomna 12 gäster kring bordet. Öppet för bokning året runt.
När ni abonnerar Växthuset betalar ni en abonnemangsavgift på 3000 kronor och därefter ett pris per kuvert:
Pris 2 rätter: från 595 kr per kuvert
Pris 3 rätter: från 995 kr per kuvert
Upp till 12 middagsgäster
Abonnemangsavgift, dryck och moms tillkommer.
Växthuset är inte någon öppen restaurang utan alla våra middagar erbjuds enbart på förfrågan till slutna sällskap.
Pizzakväll
med kollegorna
Pris från 495 kronor
per person
Pizzakväll
Från 495 kr per person
Abonnemangsavgift och moms tillkommer
Som ett alternativ till en traditionell middag. Varför inte avrunda konferensen med en pizzakväll tillsammans med kollegorna? Vi bakar då napoletanska pizzor med 3-4 olika sorters topping i vår pizzaugn. Vi serverar dem ”to share” så att ni alla tar för er bitar av de pizzor ni är sugna på för stunden. Vi fortsätter att baka enligt önskemål tills ni är mer än mätta, då blir det dessert.
En meny för alla
Föredrar ni en mer traditionell middag komponerar vi en meny med de två eller tre rätter som passar er bäst. Enda regeln är att alla i sällskapet har samma meny. Precis som hemma. Om någon behöver laktos- eller glutenfri kost ordnar vi såklart det. Däremot kan det finnas spår av gluten i allt eftersom alla rätter tillagas i ett och samma kök.
Förrätter
Kolgrillad purjolök serverad med hackat äpple, kapris, forellrom, salta mandlar och hemslagen hollandaise
Toast Skagen med handskalade räkor
Tre sorters smörrebröd
Huvudrätter
Ugnsbakad röding med fänkålscrudité, rostade körsbärstomater och vitvinssås
Fisk- och skaldjursgryta med aioli och focaccia
Boeuf bourguignon med mandelpotatispuré, rökt sidfläsk, persilja och skogschampinjoner
Coq au vin med potatis, citronfraîche och persilja
Biff Rydberg med grillad oxfilé och klassiska tillbehör
Variationer av napoletanska pizzor
Desserter
Lokalt producerad sorbet eller glass med tillbehör
Sötsyrlig citronpaj med lättvispad grädde
Pannacotta med färska bär
Ostar från det lokala Ostmakeriet
Praliner och kaffe från Arkipelag konfektyr och Muttley and Jack’s kafferosteri på Rindö