Syrenpraliner och tips om Nationaldagskonsert

syrenpralin_1920x1280px

Sedan några veckor tillbaka är doftar hela Vaxholm syren. Det är alldeles ljuvligt, om man inte råkar höra till de som har oturen att vara allergisk mot starka dofter. Det gör inte jag och jag älskar verkligen hur syrenernas doft riktigt mättar luften sena kvällar så här på försommaren. Jag skulle vilja plocka ner dem i en liten ask, förvara, spara – och plocka fram dagar då himlen är mer grå än blå och snöflingorna singlar.

Så det tänkte jag göra idag! Jag läste i ett grupp på Facebook om några som gjort chokladpraliner med syrénganache, ni vet fyllningen som är i de där spröda skalen. Det kan ju bli helt ljuvligt, eller jolmigt, men väl värt att pröva. Min plan är att göra en mörk pralin med vit chokladfyllning smaksatt med syrén och citron. Jag har plockat blommorna, kokat upp grädde och hällt över. Nu får det stå och dra till sig tills i morgon då fortsättning följer. Spännande ska det bli!

Men nu är det dags att svida om från förkläde till konsertklädsel. Det är Nationaldagskonsert i kyrkan i dag och jag är med i kören. Samling och uppsjungning är redan kl. 13, så bäst att jag skyndar på. Ni andra är välkomna kl. 16. Ett tips är att vara ute i god tid, det brukar bli mer än fullsatt.

 

2 Comments

  1. Eva Morin

    Och finfi musik i fullsatt kyrka blev det. Själv ska jag göra syrensaft nöe jag kommer till landet, där allt blommar senare. Förra prwts försök blev lite mjäkigt, men jag vill ge det en chans till. För övrigt anmäler jag mig som frivillig testare av dina praliner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *