Sötsyrlig citronpaj med lättvispad grädde
Sötsyrlig citronpaj
Pajdeg
3 dl mjöl
1 dl socker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
175 g smält smör
Fyllning
2 ägg
2 dl socker
1 msk rivet citronskal 3 msk citronjuice
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med pajskalet. Smält smöret i en kastrull medan du blandar resterande ingredienser i en bunke.
Häll på smöret och rör ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i valfri from och låt sedan stå en stund i kylen.
När skalet är svalt förgräddar du det i 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
Häll smeten över det heta pajskalet och grädda ytterligare 20 minuter.
Låt svalna och pudra sedan över florsocker.
Servera tillsammans med lättvispad grädde.