Vad är Vaxholm år 2030?


Det är en vacker morgon i skärgården
. Minus tio grader och solen glittrar i rimfrosten. Efter en långpromenad med Zelda känner jag mig kall om näsan, men alldeles varm och lycklig inombords. Tänk att jag har sådan tur att jag får bo och leva just här!

I kväll, ska jag till Rådhuset. Kommunen har bjudit in till möte om Vaxholms framtid inom ramen för visionsprojektet “Vaxholm 2030”. Tillsammans med kommunchefen och andra småföretagare ska jag diskutera Vaxholms framtida näringsliv och vilka förutsättningar som krävs för att vi ska fortsätta vara en livskraftig skärgårdsstad, med många butiker och företagare av olika slag, året runt. Spännande!

Vaxholm har många duktiga småföretagare. Men trots det har kommunen länge legat i botten när det gäller företagarklimat. Därför har man påbörjat ett aktivt samarbete mellan kommunen, Företagarna, VT.nu och KLIVET – nätverket för kvinnligt ledarskap i Vaxholm. Det har redan gett resultat! Från år 2009 när Vaxholm hamnade på plats 182 i Svenskt Näringslivs mätning av företagarklimatet i landets 290 kommuner, har vi nu klättrat till 56 placeringar till plats 126! Det är tydligt att man blir starkare när man samarbetar!

Vi har fortfarande en bit kvar till toppen, men vi är på väg. Efter i kväll kommer vi att ha kommit ännu längre. Det är roligt med en kommun som tar våra idéer och förslag på allvar och som vill lyssna på vad vi småföretagare har att säga. Vaxholm 2030 here we come!

Did you like this post? Spread the word!

  1. Hej Linda,
    skoj att du engagerar dig i platsutveckling. Vill du/ni ha tips på bra källor till inspiration(såväl svenska som utländska) så är det bara att skrika till.

    Häls Janne

  2. Tack Janne! Ja det är viktigt med en levande stad. Här har vi alla förutsättningar, med växande befolkningsantal, vacker omgivning, många gästande turister och många duktiga småföretagare. Utmaningen ligger i att skapa förutsättningar för livskraftiga verksamheter året runt, så att det går lika bra att shoppa, jobba och leva i Vaxholm på vintern som på sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.