Saffransdrömmar

De här spröda saffransdrömmarna är lätta att baka och tur är väl det, för de brukar bli väldigt populära på fikabordet under advent och jul.

Ingredienser

1 g saffran
1 tsk calvados eller äppeljuice
100 g smör (rumsvarmt)
225 socker
1 dl (90 g) rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
240 g mjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda saffran med calvados eller äppeljuice i en stor bunke. Låt dra i någon minut.
  3. Blanda undertiden vetemjöl och hjorthornssalt i en separat bunke.
  4. Lägg i smör och socker i saffransblandningen och vispa med elvisp till en gyllene smet.
  5. Tillsätt oljan under omrörning.
  6. Häll i mjölblandningen och rör ihop till en smidig deg med hjälp av en slickepott.
  7. Rulla degen i matskedsstora bollar och placera utspritt på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i ugen ca 15 minuter och låt sedan kakorna svalna på plåten.
  9. När kakorna är kalla, lägg dem i en tät burk då kakorna är bäst torra.