Rabarberkladdkaka med vit choklad

Jag älskar rabarber. I den här kakan möter syran från rabarbern sötman i den vita chokladen. Tillsammans med en klick grädde med ett uns kardemumma blir det en oemotståndlig kombination. Det här är en kaka som har kommit för att stanna i Växthuscaféet.
Ingredienser
Till kakan
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor (lite knappt)
Zest från 1/2 citron
120 g vetemjöl ( 2 luftiga men inte rågade deciliter)
250 g skalade rabarber
1/2 msk potatismjöl
Till servering
Lättvispad grädde
Kardemumma
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Täck botten på en springform med bakplåtspapper.
- Riv eller hacka chokladen.
- Mortla kardemumman.
- Smält smöret. Ta av grytan från värmen och rör ner chokladen så att den smälter.
- Blanda i socker, salt och kardemumma.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Sikta ner vetemjölet i smeten och rör till allt är slätt.
- Häll smeten i springformen.
- Skär rabarbern i centimeterstora bitar och blanda den med potatismjölet.
- Strö rabarbern över kakan och ställ in i ugnen.
- Grädda i 30-35 minuter. Den ska vara kladdig men inte lös.
- Ta ut och låt svalna helt.
- Pudra över lite florsocker innan servering.