Rabarberkladdkaka med vit choklad

Jag älskar rabarber. I den här kakan möter syran från rabarbern sötman i den vita chokladen. Tillsammans med en klick grädde med ett uns kardemumma blir det en oemotståndlig kombination. Det här är en kaka som har kommit för att stanna i Växthuscaféet. 

Ingredienser

Till kakan

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor (lite knappt)
Zest från 1/2 citron
120 g vetemjöl ( 2 luftiga men inte rågade deciliter)
250 g skalade rabarber
1/2 msk potatismjöl

Till servering

Lättvispad grädde
Kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck botten på en springform med bakplåtspapper.
  3. Riv eller hacka chokladen.
  4. Mortla kardemumman.
  5. Smält smöret. Ta av grytan från värmen och rör ner chokladen så att den smälter.
  6. Blanda i socker, salt och kardemumma.
  7. Rör ner ett ägg i taget.
  8. Sikta ner vetemjölet i smeten och rör till allt är slätt.
  9. Häll smeten i springformen.
  10. Skär rabarbern i centimeterstora bitar och blanda den med potatismjölet.
  11. Strö rabarbern över kakan och ställ in i ugnen.
  12. Grädda i 30-35 minuter. Den ska vara kladdig men inte lös.
  13. Ta ut och låt svalna helt.
  14. Pudra över lite florsocker innan servering.