Hemgjord rostad granola

Vår hemgjorda rostade granola är ett måste, både i vårt eget skafferiet och i frukostkorgarna till gästerna. Det bästa är att den går att smaksätta på så många olika vis.

Ingredienser

Rostad granola

2,5 dl havregryn
2,5 dl dinkelflingor
2,5 dl rågflingor
2 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1,5 dl riven kokos
2 dl kokoschips
2,5 dl vatten
1⁄2 dl rapsolja
2 msk flytande honung

Rostad granola (glutenfri)

5 dl boveteflingor
2 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
2 msk rapsolja
1 msk honung

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Blanda vatten, olja och honung, häll över de torra ingredienserna och blanda väl så att det inte finns några klumpar.
  4. Fördela över två långpannor/plåtar med bakplåtspapper i botten och rosta i ugnen tills allt har fått en gyllene färg. Det tar ca 30-40 minuter. Rör om var tionde minut eller oftare så att det inte bränns i kanterna.
  5. Låt svalna helt och häll upp i en burk.