Sötsyrlig citronpaj

Den här sötsyrliga citronpaj har vi serverat flertalet gånger i caféet under sommaren och hösten. Den serveras bäst tillsammans med lättvispad grädde. Vill du göra pajen mer julig kan du blanda i 1 g saffran. Då kan du även servera den med lingongrädde.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl mjöl
1 dl socker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
175 g smält smör
Fyllning
2 ägg
2 dl socker
1 msk rivet citronskal 3 msk citronjuice
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med pajskalet. Smält smöret i en kastrull medan du blandar resterande ingredienser i en bunke.
- Häll på smöret och rör ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i varlfri from och låt sedan stå en stund i kylen.
- När skalet är svalt förgräddar du det i 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
- Häll smeten över det heta pajskalet och grädda ytterligare 20 minuter.
- Låt svalna och pudra sedan över florsocker.
- Servera tillsammans med lättvispad grädde.