Månadens handgjorda praliner

Det var nog mest en slump och en smula nyfikenhet som gjorde att jag anmälde mig till min första kurs i pralinmakeri vårvintern 2017. Den följdes raskt av flera. Att göra praliner blev en ny passion! När det sedan visade sig att familj, vänner och grannar tyckte om dem, och några till och med sa att det var pralinerna var bland de godaste som de smakat bestämde jag mig – såklart att handgjorda chokladpraliner ska finnas med i vårt sortiment!

Pralinerna tillverkas i liten skala, i vårt kök här på B&B. Självklart med de bästa råvaror och utan konstiga tillsatser. Det innebär att de innehåller både grädde och smör, och förstås riktigt god kvalitetschoklad. Om du är allergisk, fråga gärna mig mer i detalj vad varje pralin innehåller så förklarar jag gärna. Och var uppmärksam på att alla praliner kan innehålla spår av nötter, även om det inte uppenbart är en nötpralin!

Pralinerna säljs i askar om 6, 8, 12 praliner och smakerna varierar månad för månad. Du förbeställer dem i vår webshop och hämtar dem hos oss enligt överenskommelse. Självklart kan vi även skicka dem med post om du vill, men med risk att de inte kommer fram i perfekt skick. Även om jag packar väl så är postens pakethantering är inte alltid snäll mot sköra praliner. Vi garanterar en hållbarhet på två veckor efter leverans, men som alla praliner är de godast att äta direkt.

Månadens smaker

Under juni, juli och augusti är det ofta för varmt för att tillverka praliner. Vi återkommer därför med nya månadssmaker i september.

OBS! Alla praliner innehåller laktos och kan innehålla spår av nötter!

Beställ nu