Jag brukar göra egen müsli till gästerna. På så vis vet jag vad som är i den, samtidigt som den blir både fräsch och nyttig. Jag brukar använda ekologiska ingredienser i möjligaste mån. Det känns viktigt, tycker jag. Det finns såklart betydligt större miljöbovar än vi, men jag tänker att om vi alla drar vårt lilla strå så blir vi många och gör stor skillnad tillsammans.
Därför sopsorterar vi, både hemma och i bed & breakfast, och har ekologiska ingredienser i vår frukostkorg. Till müslin brukar jag utgå från ett recept som jag fick en jul från Jespers syster Lina och så freestylar jag lite efter säsong och humör. Idag blev den en himla massa olika fröer och gryn, lite olja för krispigheten, kokos och honung för sötman och så swisch in i ugnen en liten stund så att den får den där rostade smaken. Gott tycker jag. Prova du också! Att göra egen müsli är mycket lättare och mindre jobb än vad man ofta tror. Att hela huset doftar som ett mindre bageri hela dagen efteråt är bara bonus.