Just nu sitter jag på ett hotell i Göteborg, samlar ihop intrycken från gårdagen och laddar inför dagens bravader. Under två hela dagar har jag lyxen och lyckan att få gå på en privat bakkurs hemma hos matskribenten och inspiratören Birgit Nilsson Bergström.
Birgit driver även Hembakningsrådet och har skrivit en bakbok som jag ofta lånar recepten ur när jag ska baka frukostbröden till B&B. De blir nästan alltid jättebra, för recepten är så pedagogiskt skrivna och väl genombakade att de stämmer till punkt och pricka. Men mycket vill ha mer som ni vet, och bra kan alltid bli bättre – så nu är jag här för att lära mig ännu mer om brödbakens och jäsningarnas mysterier.
Igår bakade vi briocher, knäckebröd, matmuffins och riktigt goda frukostfrallor med solrosfrön och russin. Idag blir det surdeg, glutenfria varianter och kanelbullar. Birgit driver även Hembakningsrådet, som en gång i tiden lanserade Kanelbullens dag, och har enligt egen utsago det allra bästa kanelbullereceptet. Det ser jag verkligen fram emot att lära mig. Nybakade kanelbullar med mjölk, finns det något godare?