Cook-along i vårt kök

Laga middagen tillsammans med oss

Vi älskar att laga mat och allra roligast tycker vi att det är när man lagar maten tillsammans. Det är ett härligt och avspänt sätt att umgås på och kanske lär man sig dessutom något nytt på vägen. Vill du vara med? I så fall ska du boka någon av våra cook-alongs där vi lagar antingen lunch eller middag tillsammans som vi sedan äter i vårt växthus. Vad vi lagar bestämmer vi tillsammans (innan ni kommer så att vi hinner handla), men får vi bestämma är det gärna klassiska svenska smaker som i exemplen nedan.

Antal kockar är begränsat till 4 personer, men givetvis kan ni bjuda med fler lunch- eller middagsgäster till Växthuset om ni vill.

2-rätters lunch

Köttbullslunch

Vi lagar en härlig lunch med klassiska svenska köttbullar med brunsås, lingon och snabbinlagd gurka. Eftersom ingen lunch är komplett utan dessert gör vi förstås en sådan också (se dessertmeny).

Vaxholmsströmming

Vaxholm är känt för sitt strömmingsfiske och stekt strömming med potatismos, lingon och skirat smör är en klassiker sedan Stockholms societet började ta Waxholmsbåten ut till Vaxholm på 1860-talet för att äta denna delikatess på Waxholms Hotell. Så givetvis kan du laga strömming även hos oss. Vi avrundar lunchen med en dessert (se dessertmeny).

Desserter

Chokladfondant med vaniljglass och hallonspegel

Pannacotta med hjortronkompott

Säsongens paj med hemlagad vaniljsås

Tidsåtgång: ca 3-4 timmar
Antal: 4-16 personer varav 4 kockar
Pris: 750 kr per person, dryck tillkommer. För tillkommande lunchgäster: 350 kr per person, dryck tillkommer

Tre-rätters middag

När vi lagar middag tillsammans gör några förrätten, några varmrätten och någon fokuserar på dessert. Vi har satt ihop förslag på tre olika middagsmenyer, men om ni hellre vill kan ni också välja fritt bland era favoriterna i menyerna och göra er egen kombination.

Vaxholmsklassiker

3 sorters smörrebröd
Strömming med potatismos, lingon och snabbinlagd gurka
Säsongens paj med hemlagad vaniljsås

Norrländska smaker

Västerbottenpaj med crème fraîche och löjrom
Renrostbiff med palsternacka, rostad potatis och rödvinssky
Pannacotta med hjortronkompott

Klassiskt svenskt

S-O-S-tallrik med tre sorters sill, knäcke och ost från det lokala Ostmakeriet
Köttbullar med brunsås, potatis, lingon och snabbinlagd gurka
Chokladfondant med vaniljglass, vispgrädde och hallonspegel

Tidsåtgång: ca 5 timmar
Antal: 4-16 personer varav 4 kockar
Pris: 1200 kr per person, dryck tillkommer. För tillkommande middagsgäster: 700 kr per person, dryck tillkommer