Välkommen till Växthuset och trädgården!

En plats för avkoppling, umgänge och god mat

På vår lugna innergård hittar du Växthuset. Här kan du som gäst slå dig ner framför brasan, ta en kopp kaffe eller te och koppla av en stund. Från april till början av jul har vi också öppet i vårt trädgårdscafé torsdagar och fredagar för alla som är sugna på en värmande soppa, våfflor eller hembakat fikabröd. Välkommen att känna dig som hemma.

Soppluncher och våffelfika

Om allt hade varit som vanligt hade vårt trädgårdscafé varit öppet nu, med veckans soppa, hembakat och våfflor. Vi hade myst framför brasan och umgåtts med nya och gamla vänner runt borden. Men det är inte som vanligt. Covid-19 tvingar oss fortfarande till restriktioner och vi anpassar oss. Vårt prio är att ni alla ska känna er helt trygga här och att ingen ska riskera att bli smittad. När vädret nu blir svalare så tänker vi att ni nog hellre vill krypa in i Växthusets värme istället för att sitta utomhus. Med gällande restriktioner kan vi bara ta emot ett fåtal personer där åt gången vilket gör att vi behöver avvakta för att ”soppan” ska gå runt. Håller en tumme för att restriktionerna lättar så att vi kan öppna upp från oktober. Håll utkik i kalendern, eller i sociala media så uppdaterar vi så snart vi vet mer.

Recept från Växthuscaféet

Vi får ofta frågan om vi kan tänka oss att dela med oss av receptet på soppan eller något bakverk. Självklart gör vi det. Hemligheter är inget för oss. Inom kort kommer vi att lägga  upp några av favoritrecepten här. Du kommer också att kunna följa oss på Pinterest och få en uppdatering när vi lägger upp något nytt.