På gång hos oss

Året runt erbjuder vi workshops i kanelbullebak, och då och då öppnar vi även upp innergården och Växthuset för söndagskaffe, middagar och andra events. Håll utkik, kalendariet uppdateras kontinuerligt.

November

28, 18:00

Chokladprovning med middag i Växthuset

Under ledning av Johan Carlén, från Carléns Choklad & Deli, provar vi choklad från världens alla hörn, lär oss mer om chokladens historia och avrundar med en gemensam middag där choklad finns med som ingrediens i både huvudrätt och dessert. Obs! Föranmälan.

Chokladprovning med middag i Växthuset

Är du precis som jag svag för choklad och nyfiken på att lära dig mer om vad som egentligen kännetecknar riktig bra choklad från olika delar av världen? Den 28 november har vi bjudit in Johan Carlén, från Carléns Choklad och Deli, till Växthuset för att lära oss mer!

Under kvällen kommer vi att få prova utvalda choklader från såväl större prisbelönta producenter som mycket småskaliga hantverksmässiga tillverkare, som tydligt visar hur chokladens karaktär skiftar beroende på böna, odlingsförutsättningar och kakaohalt. Vi lär oss känna skillnad på choklad från olika länder och förstår att hög kakaohalt kanske inte alltid är det mest eftersträvansvärda.

Medan Johan berättar mer om chokladens historia och hur man tillverkar choklad från böna till färdig chokladkaka äter vi en gemensam middag där choklad självklart finns med som ingrediens. Vi bjuder på smakprov av våra egentillverkade chokladpraliner och det kommer också finnas möjlighet att köpa med er favoritchoklad hem.

Varmt välkommen till en kväll fylld av choklad, kunskap och nya smaker!

Pris 495 kr inkl. middag (meddela eventuella allergier vid bokning).
Max 16 personer.

Tid: 18.00 – ca 20.30

Anmäl dig genom att skicka ett e-mail till
linda@vaxholmsbedandbreakfast.se
eller ring 0703-725 333. 

Vänligen notera att anmälan är bindande. 

Boka nu