Den här sommaren har verkligen flugit fram. Gäster har checkat in och ut och jag har bakat, bakat och bakat. Frukostbröd och kanelbullar om vartannat. På egen hand, och med B&B-gäster och andra som har velat lära sig hur man bakar saftiga och fluffiga kanelbullar. I början av juli började vi erbjuda kanelbullsworkshops hemma i vårt B&B-kök och så här ett par månader senare kan jag bara konstatera att det är fler än svenskar som älskar kanelbullar! Jag vet nu med säkerhet att våra svenska klassiska kanelbullar bakas även i köken i Tyskland, Canada, Holland, England och Belgien. Det har jag fått bildbevis på, från workshopdeltagare som har bakat bullar när de kommit tillbaka hem igen.
Även internationella matlagningsprogram har hört av sig och varit här och bakat. Först ut var den lettiske kändiskocken Martin Sirmais som var här och spelade in för kommande säsong av hans matlagningsprogram Sirmais. Kulta ēdieni (Sirmais Cult Food) som i höst gör ett program om Svenska matspecialiteter. Och igår var den turkiske artisten Ayhan Sinan Sicimoglu här och spelade in för ett turkiskt matprogram. Lite knasigt känns det att stå där och baka framför kameran. Men tänk vad kul att få vara med och sprida kanelbullarna ännu mer över världen! Tyvärr sänds inte programmen i kanaler som vi har här hos oss, men båda har lovat att skicka mig en länk så snart inslagen är klara. Då kommer även ni att kunna se dem om ni vill, här på bloggen.
Men idag ska jag inte baka, i alla fall inte bröd och bullar. Istället är det min tur att äta hotellfrukost och gå på kurs. Jag har checkat in på Lilla hotellet i Nora några dagar för att lära mig göra riktigt goda chokladpraliner (syrenpralinerna som jag testade att göra i våras blev inget vidare). Alldeles strax börjar kursen på Nora Chokladskola. Jag ser verkligen fram emot den. Vem vet, kanske blir det en liten Vaxholmspralin?