Skärgårdsupplevelser året runt

Vandring, paddling och svenska smaker

Jag får ofta frågan när på året det är som bäst att besöka oss och Vaxholm. Den är alltid lika svår att besvara, det beror precis på vad du är ute efter. Varje årstid har sin charm och oavsett om solen gassar, vinden viner eller snön faller finns det alltid något att göra. Speciellt om du älskar att vara ute i naturen. Vandra på Bogesund, paddla, utforska Kastellet, utmana dig i höghöjdsbanan Skypark, ta en guidad tur genom Vaxholms äldsta kvarter eller ta chansen att lär dig baka kanelbullar eller laga en riktigt svensk middag i vårt kök på Vaxholms Bed & Breakfast.

Tips!

Baka kanelbullar

Oavsett om solen skiner eller regnet strilar ner passar det alltid bra att baka kanelbullar. Att sedan få sätta tänderna i den nygräddade bullen är pricken över i. Under ca fyra timmar i vårt kök på Vaxholms Bed & Breakfast får ni lära er hemligheten bakom att baka riktigt saftiga kanelbullar. Medan degen jäser äter vi en enklare lunch och pratar om kommande skärgårdsäventyr. Och innan det är dags att gå hem avrundar vi dagen med ”bullfika”. De bullar som blir över får ni med er hem, insvepta i en Vaxholmshandduk. Passar alla åldrar.

Läs mer

Laga maten tillsammans med oss

Vi älskar att laga mat och allra roligast tycker vi att det är när man lagar maten tillsammans. Det är ett härligt och avspänt sätt att umgås på och kanske lär man sig dessutom något nytt på vägen. Vill du vara med? I så fall ska du boka någon av våra cook-alongs där vi lagar antingen lunch eller middag som vi sedan äter tillsammans i vårt växthus. 4-16 personer varav 4 personer är med och lagar maten.

Läs mer

Meta abborre

Låna ett av våra metspön och gå ner och fiska vid bryggan. Med lite tur får du med en abborre eller två hem till middag. I Vaxholm är det tillåtet att fiska med handredskap från land var du vill, så länge du inte är på någon annans tomt.

Paddla

Vaxholm är omringat av fantastiska paddelvatten. Så varför inte ta chansen till en dag i kajak när du är här? Om du är en van paddlare kan du hyra en av våra två kajaker, vi hjälper dig att lägga i dem i vid stranden strax nedanför vårt hus. Vill du ta med dig matsäck hjälper vi till att ordna det. Du kan också hyra kajak och även boka guide via Vaxholms Brygghus. De har öppet året runt  och hyr ut kajaker så länge isen inte ligger.

Gör en stadsvandring

Ladda ner guide-appen Appipelago till din iPhone och gå en tur runt centrum. Med appen i telefonen får du en personlig guide till Vaxholms historia och sevärdheter med berättarröst, text och bilder.

Passa på att träna

I och omkring Vaxholm finns fina vägar, spår och stigar om du vill kombinera din semester med en löprunda. Om du hellre föredrar gymmet, gruppträning eller yoga finns gym bara runt hörnet från vårt B&B. Yogastudion hittar du ett par par kvarter bort. Träningskorten köper du hos oss.

Promenera runt ön

Ta en långpromenad runt ön. Följer du strandkanten blir det ca 10 km om du går hela varvet. Vill du gå längre rekommenderar vi att du går över bron till Bogesundslandet. Här finns milslånga promenadstråk för den som känner sig manad. Bogesund är naturreservat tack vare sin rika flora och fauna.

Besök Kastellet

Ta båten över sundet till Kastellet. Ett besök på fästningsmuseet förflyttar dig till år 1890 då Kastellet var som ett eget litet samhälle befolkat av höga militärer, soldater, officersfruar, barn, hundar, pigor och fångar och bjuder på en exposé genom svensk försvarshistoria. T o m 30 september trafikerar linfärjan sundet flera gånger i timman från morgon till sen kväll.

Unna dig en god fika

I Vaxholm finns flera bra caféer. Ett av våra absoluta favoriter är Bistro Magasinet där du kan njuta av både lunch och goda bakverk med utsikt över Kastellet året runt. Sommartid är även ljuvliga Café Hembygdsgården öppet med en fantastisk tårt- och kakbuffé och en härlig trädgård precis nere vid vattenkanten i Norrhamnen.