Morotskaka

Med det här receptet får du en saftig smakrik morotskaka med en gudomlig frosting.
Ingredienser
Ingredienser
4 st ägg
340 g socker (4 dl)
200 g smör
6 dl rivna morötter
240 g mjöl (4 dl)
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Frosting
200 g Philadelphiaost
150 g rumsvarmt smör
180 g florsocker (3 dl)
3 tsk vaniljsocker
Citronzest
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg fram smör till frostingen.
- Klä en långpannan eller springformen med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner försiktigt.
- Tillsätt det smälta smöret.
- Riv morötterna och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 12 – 15 minuter. Kakan är klar när stickan kommer ut torr.
- Medan kakan svalnar på galler gör du frostingen.
- Vispa smör, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till en slät kräm.
- Tillsätt citronzest efter smak och rör ihop med hjälp av en slickepott.
- När kakan har svalnat helt breder eller spritsar du på frostingen.
- Pudra över kanel eller toppa med citronzest när du serverar.